top of page

Qui Som

Durant els mesos d’estiu del 2006, un equip de professors va decidir crear un programa d’immersió lingüística enfocat a la realització d’activitats lúdiques. La llengua anglesa es va establir com l’eix transversal d’aquestes activitats. S’establien així els fonaments d’un projecte que va acabar sent una realitat i que compta avui en dia amb un nom propi: La Martina School.

 

 

Aquell programa, nascut a l’estiu i dirigit a alumnes amb edats compreses entre els 3 i els 8 anys, va resultar ser tot un èxit. Va quedar demostrat que, després de 5 hores diàries realitzant activitats amb l’anglès com a eina vehicular, els alumnes eren capaços d’utilitzar-lo per entendre’s i expressar-se.

 

Després d’aquesta experiència tan positiva, La Martina School es va posar en funcionament a l’octubre d’aquell mateix any. L’objectiu era únic i apassionant: l’ensenyament de llengües estrangeres com a segona i tercera llengua. Ara bé, la nostra acadèmia no volia ser una altra acadèmia més. La Martina School volia ser sinònim d’innovació. I aquesta hauria de venir donada per la manera d’ensenyar.

                                                        

L’aprenentatge d’una llengua no pot ser vista com una tasca obligatòria i avorrida. Una llengua no s’aprova o es suspèn. Parlar una segona llengua és obrir la porta d’un nou món a qui és capaç d’aprendre-la. Un nou món ple tan de reptes professionals com també d’experiències enriquidores a nivell personal.

 

Per aquest motiu, vam decidir aplicar un model nou i dinàmic a l’hora d’ensenyar un idioma. Vam decidir posar en pràctica la teoria. L’anglès (o qualsevol altra llengua) es parla, es canta i també es llegeix. Les llengües tenen vida. I això és el que vam voler fer a La Martina School. Dotar a l’ensenyament d’un caire pràctic. Els contes, el teatre o les cançons ajuden a donar vida i significat a aquells sons i grafies que, fins que no es demostra que tenen utilitat, semblen del tot estranyes i inanimades. Així, a la Martina School no només ensenyem la llengua, ensenyem com utilitzar-la. I aquesta és la clau de que ens ha portat l’èxit. Aquest tret diferenciador és el que ens fa ser una de les escoles d’idiomes amb més renom de la nostra zona.

 

 

L´entrada de Kids&Us a La Martina

 

Amb aquesta filosofia, la d’ensenyar la llengua des de la pràctica, vam veure adient implantar la metodologia Kids&Us. Una metodologia basada en ensenyar l’anglès purament com a llengua, és a dir, utilitzant-la només de manera pràctica. La parla, juntament amb el material propi de Kids&Us (activitats, jocs, històries i cançons), serien els pilars per presentar als alumnes l’anglès d’una forma natural i de manera completament diferent a la metodologia tradicional dels col·legis.

 

 

D’aquesta manera, La Martina va decidir implementar la metodologia Kids&Us. Va ser una decisió consensuada que va venir donada després de contactar amb el Quim Serracanta, el Director general de Kids&Us, i de visitar l’escola mare de la metodologia a Manresa. Veure en primera persona com s’aplicava el mètode va ser el pas definitiu per fer de La Martina un nou centre Kids&Us. El material, ideat per Natàlia Perarnau, permetia que els nens fossin presentats a una nova llengua d’una forma natural i molt atractiva. Històries, contes i també activitats propis dotats amb un disseny innovador, feien de Kids&Us la filosofia adequada per implantar a La  Martina.

 

 

A dia d’avui, el tres centres de La Martina –localitzats a Reus, Tarragona i Cambrils- compten amb llicència Kids&Us. I els 159 centres repartits entre Espanya, Andorra, Itàlia, França i Bèlgica, amb més de 35.000 nens i nenes que cada dia aprenen l’anglès gràcies als personatges creats per la Natàlia Perarnau, ens fan sabedors que vam prendre la decisió adequada. 

 

 

bottom of page